Cząstki ziemniaka z kotlecikami jagnięcymi, pieczoną cebulą i sosem miętowym
Idealne dla:
5 osób
5 osób
Do przygotowania w
50 min.
50 min.
cząstki ziemniaka Aviko PATI PARTS GARLIC 600 g |
Sos miętowy: 75 g drobno posiekanej świeżej mięty, 4 g skrobi ziemniaczanej, 200 ml octu, 200 ml wody, 75 g cukru |
Kotleciki jagnięce: 8-10 kotletów jagnięcych, pół lub łyżeczka słodkiego chili w proszku, 1-2 rozgniecione ząbki czosnku, 20 ml oliwy z oliwek, 20 ml soku z cytryny, sól i świeżo zmielony pieprz |
Pieczone czerwone cebule z rozmarynem: 4-5 czerwone cebule (średnie), 50-60 g masła, 4-6 gałązek rozmarynu |
Nowy grudniowy konkurs Aviko na Facebook-u!
Dostępne już na półkach sklepowych!
Ruszyła kolejna kampania outdorowa Aviko...