Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Chłodzone ziemniaczki – nowość!

Dostępne już na półkach sklepowych!

Z naprawdę wielką przyjemnością prezentujemy nową linię produktów Aviko – chłodzone ziemniaczki w trzech wariantach: ze skórką, bez skorki i bez skórki z koperkiem. Radość jest tym większa, że pierwszy raz Aviko oferuje polskim konsumentom produkty spoza kategorii mrożonej.

Dlaczego ziemniaczki chłodzone Aviko?

ZDROWY WYBÓR
Ziemniaczki chłodzone nie są w żaden sposób przetworzone. W procesie produkcji ziemniaczki Aviko po dokładnym umyciu (a w przypadku wersji bez skorki również obraniu) są pakowane próżniowo z zalewą z solną i pasteryzowane, a następnie chłodzone. Pozwala to na zachowanie cennych witamin i składników mineralnych. Ziemniaczki użyte przy produkcji są przechowywane w warunkach maksymalnie zbliżonych do naturalnych oraz nie są poddawane żadnym chemicznym środkom ochrony roślin, a wszystkie uprawy z których pochodzą są ekologicznie czyste i otrzymują certyfikację GLOBAL G.A.P.

WYGODA i OSZCZĘDNOŚĆ CZASU
Nasze ziemniaczki są gotowe do spożycia od razu po wyjęciu z opakowania. Są idealnym dodatkiem do domowych sałatek - nie wymagają obierania, gotowania i studzenia, a jedynie pokrojenia na mniejsze kawałki. Po podgrzaniu i doprawieniu są również zdrowym i przepysznym, jak również szybkim w przygotowaniu, dodatkiem do dań serwowanych na ciepło. A dodatkowo wygodne opakowania i możliwość przechowywania w lodówce do nawet do trzech miesięcy sprawiają, że można je mieć zawsze pod ręką.

KUCHENNA INSPIRACJA
Teraz w każdym opakowaniu można znaleźć książeczkę z fantastycznymi pomysłami na przepisy z naszymi produktami prosto z aromatycznej włoskiej kuchni Cristiny Catese. Zachęcamy do wypróbowania i dzielenia się swoimi pomysłami na naszym profilu FB (@AvikoPolska) oraz koncie na Instagramie (aviko_polska).

Zapraszamy!

Co nowego?