Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Stek po meksykańsku z frytkami Aviko Steak Fries

Idealne dla:
4 osób
Do przygotowania w
40 min.

Przepis

Składniki
Aviko STEAK FRIES 750 g
Pozostałe składniki
olej lub oliwa do smażenia
stek T-bone (4 szt.)
mieszanka przypraw meksykańskich do smaku
sałata i/lub pomidorki koktajlowe do dekoracji
Sposób przygotowania:

Obtocz steki w mieszance przypraw i pozostaw na pół godziny do zamarynowania. Frytki Steak House przygotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Smaż steki wedle ulubionego stopnia wysmażenia - mogą być krwiste, słabo, średnio lub dobrze wysmażone. Podaj udekorowane sałatą lub pomidorkami koktajlowymi.

Dobra rada:
Danie można podać z kilkoma sosami do wyboru.

Co nowego?