Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Frytki Original z sosem z wędzonej piersi indyka

Idealne dla:
6 osób
Do przygotowania w
25 min.

Przepis

Składniki
1500 gram frytek Original
300 g wędzonej piersi indyka
100 g korniszonów, 100 g pieczarek marynowanych, 100 g świeżej lub marynowanej kolorowej papryki, 100 g kukurydzy w puszce
½ pęczka koperku, drobno posiekanego
300 ml 30% śmietany
2 łyżki majonezu
sól, pieprz, sok z jednej cytryny
Sposób przygotowania:

Przygotuj frytki Aviko zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Usuń skórkę z piersi indyka, dokładnie i drobno posiekaj mięso i wymieszaj na gładką masę. Pokrój drobno korniszony, paprykę i pieczarki i wymieszaj z pastą z indyka. Odsącz kukurydzę z zalewy i wrzuć ją do dipu. Wymieszaj dokładnie. W osobnym naczyniu zmiksuj dokładnie śmietanę, majonez, sok z cytryny i koperek. Dodaj do dipu i wymieszaj na gładką pastę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z frytkami.

Co nowego?