Karbowane "founde" frytkowe z sosami: serowym, czosnkowym z fetą i curry
Idealne dla:
4 osób
4 osób
Do przygotowania w
30 min.
30 min.
750 g frytek Aviko Zig Zag |
Sos serowy: 100 ml śmietany 30%, 6 serków topionych o smaku śmietankowym, pieprz biały, 20 ml białego wytrawnego wina |
Sos czosnkowy z fetą: 270 g sera feta, 2 ząbki czosnku, 100 ml śmietany 18%, sok z 1/3 cytryny |
Sos curry: 100 ml majonezu, 30 ml śmietany, 100 g startego żółtego sera, pół małej cebuli czerwonej lub białej (pokrojonej w drobną kostkę), sól, pieprz biały i curry, 1/3 pęczka drobno pokrojonej natki pietruszki |
Nowy grudniowy konkurs Aviko na Facebook-u!
Dostępne już na półkach sklepowych!
Ruszyła kolejna kampania outdorowa Aviko...