Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Kebab z grubymi frytkami Steak Fries

Idealne dla:
5 osób
Do przygotowania w
40 min.

Przepis

Składniki
Aviko STEAK FRIES 750 g
50 g przygotowanego wcześniej kuskusu
500 g mielonego mięsa wołowego
5 g mielonej kolendry
100 ml greckiego, naturalnego jogurtu
pół lub cała cebula, pokrojona w drobną kostkę
15-20 g drobno posiekanej pietruszki
Pozostałe składniki
olej lub oliwa do smażenia
8-10 patyczków/szpadek do szaszłyków lub kebab-ów
Sposób przygotowania:

1. Połącz mielone mięso z kuskusem, kolendrą i dopraw do smaku solą i pieprzem.
2. Podziel masę na 8-10 porcji i ukształtuj z nich podłużne szaszłyki/kebaby.
3. Smaż je na patelni przez 7-9 minut, obracając często, aby się przyrumieniły i przesmażyły z każdej strony.
4. Wymieszaj jogurt z cebulą i pietruszką na gładki dip.
5. Przygotuj frytki zgodnie z instrukją na opakowaniu i podawaj razem z kebab-ami, dippem oraz na przykład zieloną sałatą.

Dobra rada:
Przygotuj kebaby używając mielonej jagnięciny i serwuj z domowymi frytkami Mama's Fries.

Co nowego?