Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Kuleczki ziemniaczane z sałatką szpinakową

Idealne dla:
3 osób
Do przygotowania w
20 min.

Przepis

Składniki
opakowanie kuleczek ziemniaczanych (Noisettes)
300 g świeżego szpinaku, 100 g pieczarek, 2 szalotki lub 1 cebula
2 łyżki posiekanych migdałów
6 plasterków boczku
1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka miodu lub 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka octu winnego, 1 cytryna
Sposób przygotowania:

Przygotuj kuleczki ziemniaczane zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Umyj i odsącz szpinak. Podrzyj na kawałki. Pokrój umyte i obrane pieczarki w grubsze plasterki. Posiekaj drobno cebulę lub szalotkę. Pokrój bekon na plastry i podsmaż na suchej patelni. Wymieszaj razem szpinak, migdały, pieczarki, cebulę i boczek w salaterce. W osobnej misce przygotuj dressing: wymieszaj musztardę z miodem, octem i sokiem z połowy cytryny. Polej dressingiem sałatkę i wymieszaj. Pokrój pozostałą cytrynę w plasterki i użyj ich do udekorowania dania. Podawaj z kuleczkami ziemniaczanymi.

Co nowego?