Sajgonki z frytkami Super Crunch
Idealne dla:
4 osób
4 osób
Do przygotowania w
30 min.
30 min.
opakowanie frytek Aviko SUPER CRUNCH FRANSE FRITES 600 g lub Aviko SUPER CRUNCH ZIG ZAG 600 g |
2 g sproszkowanej cebuli |
2 g soli |
10-20 arkuszy ciasta do zwijania lub 10-20 arkuszy papieru ryżowego |
Ogórkowy sos słodko-kwaśny: |
1 ogórek, 250 ml wody, 250 ml wódki, 250 g cukru, 50 g imbiru (obranego), 2-3 łodygi trawy cytrynowej, 3 sztuki/różyczki anyżu, 10 nasion kolendry, 1 g cebuli w proszku, 1 g soli |
Chrupiąca tempura: |
100 g białej ryby (np. gładzica lub sola), tempura (ciasto), wódka, okruchy chleba Panko |
Sałatka ziołowa: |
świeża kolendra, świeża bazylia, świeża mięta, świeży szczypiorek, mieszanka liści sałat |
Dressing ogórkowo-musztardowy: |
3 łyżki ogórka pokrojonego w drobną kostkę, 1 łyżka płynu z ogórkowego sosu słodko-kwaśnego, 6 łyżek musztardy z całych ziaren, 3 łyżki soku z cytryny, majonez, 3 łyżki cebuli dymki, drobno posiekanej, sól i pieprz |
Nowy grudniowy konkurs Aviko na Facebook-u!
Dostępne już na półkach sklepowych!
Ruszyła kolejna kampania outdorowa Aviko...