Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Kluski śląskie z kremową gorgonzolą, rukolą i prażonymi orzechami włoskimi

Idealne dla:
4 osób
Do przygotowania w
15 min.

Przepis

Składniki
2 opakowania Klusek śląskich Aviko
200 g sera Gorgonzola
30 g prażonych orzechów włoskich
2 garście rukoli
80 g śmietanki 36%
Pozostałe składniki
łyżka masła
sól, pieprz
Sposób przygotowania:

1. W dużym garnku zagotuj wodę na kluski i ją osól. Kluski gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Gorgonzolę pokrój w kostkę, a na dużej patelni rozpuść masło.
3. Dodaj śmietankę i ser, ogrzewaj powoli do uzyskania kremowej konsystencji.
4. Dodaj odcedzone kluski, dopraw solą i pieprzem wg uznania.
5. Podawaj posypane rukolą i przesiekanymi orzechami włoskimi.

Dobra rada:
Poznaj nasze inne, nowe przepisy przygotowane przez Cristinę Catese!

Co nowego?