Strona korporacyjnaAviko w gastronomii
Spotkajmy się przy stole!

Pyzy z mięsem z warzywami korzeniowymi w sosie pomidorowym i serem Parmigiano Reggiano

Idealne dla:
4 osób
Do przygotowania w
25 min.

Przepis

Składniki
2 opakowania Pyz ziemniaczanych z mięsem Aviko
Pozostałe składniki
Na sosik potrzebujesz:
400 g pulpy pomidorowej, 1 cebula, 2 łodygi selera naciowego, 2 średnie marchewki, 50 g korzenia pietruszki
oliwa z oliwek, sól, pieprz, 200 g tartego sera Parmigiano Reggiano, szczypta gałki muszkatołowej, świeże oregano
Sposób przygotowania:

1. Umyj, obierz i pokrój warzywa, a następnie przełóż na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy.
2. Smaż delikatnie przez 3-4 minuty.
3. W międzyczasie zagotuj wodę na pyzy i dopiero po doprowadzeniu jej do wrzenia dodaj sól.
4. Gdy warzywa są już gotowe, dodaj pulpę pomidorową oraz sól i gotuj przez 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
5. Pyzy ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
6. W trakcie gotowania sosu dopraw gałką muszkatołową i dodaj ser Parmigiano – małymi porcjami i ciągle mieszając.
7. Odcedzone pyzy przełóż do patelni i dobrze wymieszaj z sosem z warzywami.
8. Danie serwuj z kilkoma listkami świeżego oregano.

Dobra rada
Poznaj nasze inne, nowe przepisy przygotowane przez Cristinę Catese!

Co nowego?