Pomidory faszerowane makrelą, pęczakiem, kaparami, oliwkami z frytkami i sosem tzatziki
Idealne dla:
4 osób
4 osób
Do przygotowania w
25 min.
25 min.
2 opakowania frytek Aviko Super Crunch |
4 duże pomidory |
120 g pęczaku, ugotowanego al dente |
90 g grillowanej makreli w oleju, odsączonej |
10 czarnych, drylowanych oliwek |
10 kaparów |
oliwa z oliwek |
sól, pieprz |
kilka liści bazylii |
Na sos tzatziki potrzebujesz: |
500 g jogurtu greckiego, 2 ząbki czosnku, 1 zielony ogórek, oliwa z oliwek, koperek, sól, pieprz, 2 łyżki soku z cytryny |
Nowy grudniowy konkurs Aviko na Facebook-u!
Dostępne już na półkach sklepowych!
Ruszyła kolejna kampania outdorowa Aviko...