Smażone kopytka z sosem pomidorowym, Tabasco i pesto
Idealne dla:
6 osób
6 osób
Do przygotowania w
15 min.
15 min.
2 opakowania Kopytek ziemniaczanych Aviko |
olej do smażenia |
bułka tarta |
sól |
Sos z pomidorków koktajlowych: |
200 g pomidorków koktajlowych, ½ ogórka, sok z limonki, 2 gałązki szczypiorku, Tabasco, ocet balsamiczny do smaku, sól, pieprz, oliwa z oliwek |
Pesto Genovese: |
60 g bazylii genewskiej (małe listki) – umytej w zimnej wodzie i osuszone ręcznikiem papierowym, ½ szklanki oliwy z oliwek, 60 g Parmigiano Reggiano, 40 g Pecorino, 2 małe ząbki czosnku, 30 g orzechów pinii, 10 g grubej soli |
Nowy grudniowy konkurs Aviko na Facebook-u!
Dostępne już na półkach sklepowych!
Ruszyła kolejna kampania outdorowa Aviko...